Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

27/1 och hela året om





Hon satt på stationen idag som alla andra dagar
I hörnet, med utsikten
På fönsterkarmen, lutat mot kylan hon inte kände
Djupt inne i en bok, genomträngd av musik

Raped by poetry

Av jord är hon inte kommen
Hon är ett resultat av svettiga kroppar
Kroppar som sammanförts
Av jord ska hon åter inte bli

Hon känner sig redan överkörd
Strypt

07:19 reser hon på sig
Går igenom pressbyrån och ut
Byter värme mot kyla
Rädsla mot frihet

Tänder lugnande och andas igen
Människor som tagit hennes plats igen
Hon ställer sig på avstånd
Blickar över alla vandrande födda

Tankarna går mot gårdagen
Morgondagen

När tar det slut?


Ständigt undrande
Utan att kunna svara

Grinden kan öppnas och hon går igenom
In, sätter sig ner, blundar

Förlorar sig ännu i musiken
Som varje morgon

Hela året





Hon väntar




Övriga genrer av meeoorw
Läst 445 gånger
Publicerad 2006-02-16 20:33



Bookmark and Share


  Cassius Clay 2
ah, det här var riktigt jävla bra..

det där med "av jord är hon inte kommen".. oh!
2006-03-01

    Masa0
Herregud vad bra, metaforerna är kanon! *me like*

(bokmärke)
2006-02-17
  > Nästa text
< Föregående

meeoorw
meeoorw