Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fridfull jul

Det sprakar behagligt
från öppna spisen
en värmande låga
kring julnattens frid

Släkten är samlad
för trevlig samvaro
i ombonad vänskap
och stor tradition

Med ens blir de barn
både gammal och ung
blott en gång om året
glöms vardagen bort

En stol står tom
sedan förra gången
ur vaggan det jollrar
av kärlek och liv

Snöflingor vid rutan
en stämningsfull syn
slädspår i terrängen
kring julnattens frid

Det spelas harmoniskt
från änglarnas spel
de fyller hela rummet
med julens glädje

Glöggen den doftar
och granen är vacker
dansen den går stilla
ömsint är stunden

Orden läses vördsamt
i stugan denna afton
om barnet där i stallet
en gång för länge sedan

Mot dörren det knackar
på trappan någons står
en klang av traditioner
kring julnattens frid




Fri vers av ULJO
Läst 571 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-12-13 23:04



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja dina rader doftar jul...mycket fint skrivet
2012-12-21

  Lars Hedlin
Varmt i själen!
2012-12-18

  Ninananonia VIP
Vacker jul...
2012-12-15

  aol
skönt vackert skaldat vännen,
2012-12-14

  ResenärGenomLivet VIP
Skön stillhet och värmande glädje...
2012-12-14

    ej medlem längre
En kärleksfull stämning
2012-12-14

  Eva Helene VIP
Tänker på min farmor och julen för länge sen. Fint!
2012-12-14

  Yrre VIP
Å, man blir varm i hjärtat!
2012-12-14

    ej medlem längre
Underbart skaldat!
2012-12-13

  Ewa-Britt Nilson VIP
Så det var
så det är
traditioner här
när det är som bäst
som Du så väl beskrev
få samlas till julig fest!

2012-12-13
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO