Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

de vingklippta barnen


har du druckit dig genom dimmor
har du stirrat efter döden

en längtan efter frid



så askade jag ciggen rätade till kjolen
reste mig och drog
köpte en vinare söp tills skuggan stöp

för sådan är jag
en flicka med hål

inuti och utanpå

vingklippta änglar flyger
endast framför och inunder tåg

så rött så rött

någon fångade en pojke
han skrek i herrans många år

så tyst och så högt så glaset frös
och änglar föll

någon dödade flicka dränkte henne i en sjö
så tyst så tyst viskar vinden hennes namn


en pojke vars behov fick smulas sönder
inunder . men bara då inte nu
styrkan växer vi ser hur lågan tänds
en blick en ödmjukhet

vi förlorade barn från tiden som var då
reser oss upp bildar kedja, en länk


jag blickar mot himlen
fångar en fjäril som ej är grå

du är min lycka . förlåtelsen .










Bunden vers av Svartsilver
Läst 590 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2012-12-13 23:05



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Verkligen bra skaldat!
2012-12-20

    ej medlem längre
så askade jag ciggen rätade till kjolen
reste mig och drog
köpte en vinare söp tills stöp

Det hade räckt, det är en hel dikt i sig, det stycket bär hela texten som en takbalk. Det ska komma inifrån och det gör det, det ska finnas en känsla, jag hör den, bara ord räcker aldrig.
2012-12-15

  Niclas Petersson VIP
Den som inte ser storheten i den här dikten är dum i huvudet.
Veckans bästa.
Gillar. Mycket.
Bokmärks
2012-12-14

  DrZappa VIP
gillar det vassa språket!
2012-12-14

    ej medlem längre
Mycket bra rakt i genom.
2012-12-14

    ej medlem längre
gillar
2012-12-13

    ej medlem längre
Du skriver bra, dramatiskt och verklighetsnära som jag uppfattar det.
2012-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Svartsilver
Svartsilver