Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i ett Sverige med snutar som trakasserar metal, mc/raggarkultur, hip hop & rasta...är de de ofria och vi de fria


121212 (rimvers)

~*~

Jag är allergisk mot offentliga sektorn
det är inte en irrationell fobi
då det är baserat på rationella erfarenheter från barnatid

därför kan jag aldrig kalla samhället och det gamla systemet
för vi
som andra kan som har varit för länge däruti

och ej kan se att friheten är det som ligger utanför
individen inuti

med andra fria människor

det värsta är att systemet svartmålar friheten
till amerikanska drömmen avundsjukeförakt
så att till sist de förslavade omedvetna
återupprepar det som Systemet sagt
för att bibehålla sin makt
genom sin monopolstrategi

de är rädda för oss fria människor
och säger att vi behöver dom
men det är dom som behöver oss

men får oss aldrig

vi är människor bland människor
varje individ sitt eget system i gemenskapen

i deras förtryckarhierarki deltager vi ej

där det ofta sägs att det är vi de fria
som är förtryckarna med egen vilja

ja vad ska de väl säga
men vi har nu hört alla de dumheterna till leda

människor är antingen ledda eller ledare
men det finns alltid ett tredje alternativ, de fria

12 Dec 2012

L Patrik W Johansson

 

Ni får mycket gärna leta på de andra 080808, 090909, 1010101 & 111111 (om jag nu skrev en 111111) så kanske ni finner andra texter under tiden, då det är svårt att sortera texterna efter titlar här, enbart efter datum i detta gamla "system"

 

(Nu har jag funnit länkarna via googles searchengine)

 

080808

090909

101010


Jag skrev ingen 111111 för då tjatade alla om att det var sex ettor så alla skrev det datumet

Be well,

LPWJ




Bunden vers (Rim) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 468 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-12-14 12:10



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Härligt rebellisk dikt.
2012-12-14
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP