Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Själslig frid

Vid porlande bäckar
där kan jag hämta styrka
vid fridfullhetens plats
naturens egen kyrka

En vårdag efter stressen
på plats där i naturen
fågelsång så glädjefull
en stund där bland djuren

På blomstrande ängar
där solen lagt sitt ljus
finner jag min avslappning
och själen får sitt rus

En sommardag så tidigt
vid gryningens kuplett
ett möte i rofylldhet
där på första parkett

Vid lövträdens skimmer
där himlen lyser röd
avkoppling på verandan
och brasans varma glöd

En höstdag i gläntan
när fåglarna for bort
och påminde med vördnad
att livet ter sig kort

Skymning i rimfrost tid
av snö och iskristaller
då tänder jag en lykta
när nysnön sakta faller

En vinterdag så härlig
när skidorna glider
mot julens sköna tid
det sakta nu lider




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 328 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-12-17 22:52



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Du är en helt bedårande skriftställare och jag har nu läst tre texter ur din blandade men väl kännande och kärleksfulla produktion ikväll för min väninna som nyss led helvetets kval och som vid lyssnandet till dina ord fått mer av ro uti sin sargade själ.
2014-06-14

  Eva Langrath VIP
Text som andas frid
2012-12-18

  Ewa-Britt Nilson VIP
Här får Du fram
hur livet ter sig
för Herre som
Madame vad som
kan väntas jo det
bäst med och i
naturen förräntas!
2012-12-18

  Lars Hedlin
Underbart bra....
2012-12-18

    ej medlem längre
ljuvlig !!
2012-12-18
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO