Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinteraria

Det andas en stillhet
och ro över sjön
fridfull den gnistrar
den fallande snön

Vitsippornas glädje
för människornas skull
vilar där sin vintersömn
på ängarnas mull

Bladen som fallit
från trädkronans gren
slumrar så stilla
på marken som en sten

Musen under drivorna
får där sin sköna dvala
livet går sin gilla gång
längs vintervägar hala

Regnets klara droppar
har frusit till is
ligger som en spegel
för vindens bris

Havet ligger öde
och vågorna står still
de vilar sina rörelser
precis som de vill

Grodan vid kärret
har lagt sig till ro
krupit in vid foten
till stillhetens bro

Stjärnornas glimmer
kring slumrande by
vintersömn i mörker
decembervacker vy




Bunden vers av ULJO
Läst 963 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2012-12-18 02:05



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Skönhetssömn!
2017-12-19

  Maria T
Ja, vitsipporna sover
sin vintersömn
2013-01-01

  anits VIP
En underbar vinterdikt
2012-12-23

  Hanna Mari Wallin
inga ord
kan beskriva
orden dina
som nedskrivna här

bara få ord att säga
ord som ger värme...

applåpder!
2012-12-21

  SatansSon VIP
Vacker dikt! Gillade raden om musen.
2012-12-21

  Maiah VIP
jättevacker mitt i vintern
2012-12-20

  Maj-Lis VIP
VILKEN vacker vinterdikt
2012-12-20

  Ewa-Britt Nilson VIP
Naturen kommit
till ro, precis som
vi borde göra i vårt bo
vila mycket när det går
för att kunna vara mycket
farten när det igen blir vår...
2012-12-20

  Eva Langrath VIP
Ömsint sklidring av naturen i vila.
2012-12-18

    ej medlem längre
Dina ord skänker stillhet och ro och jag känner en vacker trygghet här hos dig.
2012-12-18

  ResenärGenomLivet VIP
Behagligt lugnt och skönt...
2012-12-18

  Linda CH VIP
Vacker vinterdikt med en rofylld stämning.
2012-12-18

  Lars Hedlin
Så fint skrivet!
2012-12-18

  Eva Helene VIP
Ro och vila förmedlar du här i din vackra vinterdikt.
2012-12-18

    ej medlem längre
Vackert
2012-12-18

    ej medlem längre
fastna speciellt för stycket om vitsipporna
2012-12-18
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO