Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bilden: en av mina favoritfilmer med Hopkins


Vad är Dig Betjänt att vara Betjänt (åt icke Nobla Män) [Nordstiernan]

~*~

Vad är roligt i dagens värld
i dagens Europa
i dagens Sverige
i mitt tycke
inte mycket

aldrig lika mycket som inspirerar som förr verkar det
och finns något så försvinner det sakta
här finns bara allt det tråkiga som ej inspirerar
sällan barndomens spiral av fantasi 
och lycka
men jämväl i Amerika, där det alltid händer

för vad är människan om inte en kreativ varelse i sig själv
aldrig för någon stat
utan i sig själv
för sig själv och familjen

staten är individens lakej och uppassare
ja hellre det
för du blir det aldrig för någon majoritet
som sedan barndomen försökt stjäla individens tid
stjäla din tid med sina felaktiga åsikter
som aldrig ger dig någonting
mer än ensamheten och stillheten
för ett skapande liv

27 November 2012

L Patrik W Johansson

 

e-bok:

Nordstiernan




Fri vers (Fri form) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 504 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-12-18 17:12



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Kloka ord och tankar.
2012-12-19

    ej medlem längre
bra Patrik
2012-12-18
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP