Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om någon undrar så skäms jag inte ett dugg när jag jämför Alliansens framfart med dåtidens Nationalsocialister härjningar i Europa. Även då på 20 0ch 30 talet fanns det något som beredde marken för det som kom. Ingen såg det då, ingen tyck se det nu. Men


Mörkret tränger på

Hur länge har jag inte plågats
av frihetsivrarna
de som kallar sig kulturens förvarare
speciallt på just den här sidan
har de skuggt solen

nog låter det fint
när de sjunger
om man inte hör
och förstår det falska

deras frihet har spridit sig
till facebook och instagram
stulna bilder
sjuka ord
friheten tränger sig på

Birger Bure lär vrida sig
där han ligger
i sin grav
han som startade
civiliceringen av oss Svear

det börjar lite försiktigt
man säljer ut ansvaret
det stora ansvaret
att utbilda och vårda
till pengakåta juppies

sen rullar snöbollen vidare
blir större
större
och större
tills den är jättestor

då startar bygget
där taggtråd ska skydda
eller stänga inne
hoten
de skapade hoten

blir det för trångt
så kommer snart erbjudandena
tro mig det är självklart
om en dusch
där gasen flödar

självklart säger de nu emot
frihetsivrarna
tycker jag har fel
gör naiva jämförelser
är förvirrad

jag önskar de hade rätt
men det ändrar inte framtiden

det gör dom




Fri vers av Pulvermos
Läst 296 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-12-19 07:53



Bookmark and Share


  Dufvenberg


Skarpt läge.
Bra ordat.
2012-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Pulvermos