Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nådda gränser

Man kan fråga sig när gränser kan nås
om de hotar de andetag man andas
jag följer djävulen i den livets ordska tolkelsen
för jag tror på jämlikhet
att Gud gillar kärlek
och att hudfärg intet ska betyda

de tokhögerkristna älskar sig själva
den tro de lever och sina ledare
men vågar inte rikta blicken
bortom sina gränser där tankarna svävar
och luften man andas är klar
där var och en får fatta sina egna beslut

så när ledarna säger korkade saker
ja när de ber massan följa med
då tystnar kräken, knäpper sina händer

och ber

vem är då jag om jag blundar
för min kärleks skull
låtsas inte förstå
deras vägval

vem är då jag om jag väntar
hoppas på under
står vid någons sida
vars övertygelser visat sig sjuka

vem är då jag att svika
idealen jag tror på
när den sedda verkligheten
gör relationen falsk

så jag vänder mig till Herren
allas vår högre makt
ber om hans guidning
styra min väg

blev jag lurad
förd bakom ljuset
av den djävul de tillber
eller gjorde jag rätt

som såg det fina
det som finns där
bortom de gränser
de inte förmår passera

Kristibrud
Forsmo
Gren
och min fru

kan det vara så illa

Herre hör min bön
ge henne styrka
att fatta beslut
bestämma sig

är hon en tokhögerkristen galning
eller den kvinna jag älskar




Fri vers av Pulvermos
Läst 268 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-08-25 09:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pulvermos