Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En ond julsaga

 

En jul för en ensam själ

bekommer den sällan väl

Minns sin akilleshäl

och hur den höggs ihjäl

 

Ett hjärta kan osett förblöda

bland allt det hysteriskt tomteröda

Vilar så kallt och dött

på sin egen bädd av rött

 

Den yttersta trettondagen

är kniven som vrids om i magen

Aldrig ett hårdare slag

tillintetgjort ett jag

 

Det som den ene roar

bränner alla den andres broar

Ett år eller en eon

Och allt vatten under bron

Ingen prins tog upp den skon

Askungen förblev ett hjon

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Solitaire VIP
Läst 298 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-12-21 19:11



Bookmark and Share


  Järnkatten
Bulls eye!!!
2013-01-04

  Larz Gustafsson VIP
Julen ÄR ond.
2012-12-22

  tomas nannesandberg
Fantastiskt
snygga ordrim,du satte det med känsla.
2012-12-22

  Madeleine Richter
Kloka ord i juletid
2012-12-22

  kjell-åke bearfoot VIP
så sann saga
2012-12-21

  lisa"puzzle"svensson
alla sagor är inte goda det är då sant...
2012-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Solitaire
Solitaire VIP