Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Behagligt ljus

Ljuset från stjärnorna
leder mig i natten
faller tyst och fridfullt
vid klarblått vatten

Gåtfullt och varmt
syns det ovan taken
vackert och briljant
håller det mig vaken

Ljuset från brasan
det håller mig så varm
glöden så kärleksfull
med en sällsam charm

Sprakar där i hörnet
i rummets sköna vrå
ger vardagen glädje
som annars är så grå

Ljuset över ängarna
ger mig själslig kraft
en uppiggande nektar
naturens hallonsaft

Lockar till att skratta
och bjuder gott humör
en stund i sommarsolen
blir kärlek som berör

Ljuset från himmelen
får mig att tro
på vandring lugn
längs framtidens bro

En plats behaglig
där sinnet får styrka
likt ljusterapi
i själens egen kyrka




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 425 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2012-12-21 21:59



Bookmark and Share


  Maria T
Skönt med en sprakande
brasa i vinterkylan
2013-01-01

  anits VIP
Vackert skaldat om ljuset som är så viktigt
i den mörka tid som nu är
2012-12-23

    ej medlem längre
väldigt, väldigt fint
och upplyftande!!
2012-12-22

  Yrre VIP
O så somrigt vackert så höstligt vackert så vintrigt vackert så här i snåblåsten kring jul.
2012-12-22

    ej medlem längre
Mysit
2012-12-22

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ett ljus i
mörkret ger
oss glädje och hopp
precis som när
Din dikt dyker opp!
2012-12-21

  Anoo Niskanen VIP
Underbar rytm. Du förmedlar en skön stämning.
2012-12-21

  ResenärGenomLivet VIP
Ljuset som vi alla behöver...underbart skrivet...
2012-12-21

  Tarantaran
Så fint..!!
.."ljusterapi i själens egen
kyrka "...åhh...
2012-12-21

  Eva Langrath VIP
Vackra och fridfulla ord
2012-12-21

  Maj-Lis VIP
Vackert skrivet om ljuset
2012-12-21
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO