Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julbord

Julens läckerheter
slår på vår dörr
mat i all sin skönhet
anor sedan förr

Sill i långa banor
det blir årets grej
rökta lök korvar
och bakad leverpastej

Skinka så griljerad
och frestelse i ugn
glöggen lite utspädd
gör att man blir lugn

Grönkål och rullader
och kokta ägg
fastnar gör gröten
i tomtens skägg

Revbensspjäll i ugnen
och ris a la malta
nötterna i skålen
är alldeles för salta

Fisken lite lutad
och bröd av vört
pepparkaka i handen
vid mistelns flört

Köttbullar stekta
och strömming i låda
pyntat godisbord
vackert att beskåda

Syltan som är pressad
och mustigare dricka
för mycket rödbetssallad
kanske man får hicka

Maten den ska digna
på julens bord
tomma är faten
när middagen är gjord




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 4237 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-12-22 00:32



Bookmark and Share


  Maria T
Oj, vilket julbord
Vacker bild
2013-01-01

  ResenärGenomLivet VIP
Man blir mätt bara av att läsa...kul...
2012-12-23

  anits VIP
Kul och bra skaldat, men vem orkar
med att all denna mat
2012-12-23

  Maj-Lis VIP
Vem kan orka med allt detta
2012-12-22

    ej medlem längre
Kul dikt fast oj så mycket jobb...;)
2012-12-22

    ej medlem längre
"Syltan som är pressad
och mustigare dricka
för mycket rödbetssallad
kanske man får hicka"

- bara sylta finns på julbordet är jag nöjd

2012-12-22
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO