Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skrivet i flow Bilden: Norrland (Lapporten)


Scandias Flöde [Nordstiernan]

~*~

I

Vikingatid [Anno 1000-2000]


Ibland kan det finnas ett hav emellan personer liksom Östersjön ligger emellan två brödraländer

men inga världshav

där språkförbistringen skiljer människor ifrån människor

likt ett torn av Babel

där enbart få förstå

världsspråk behövs
inte bara det egna språket misshandlas men även engelskan

för att mäta de rätta värden av Östersjön
mät då längst upp i Norrland inte mellan Sverige och Finlamd
eller utanför stadshamnarna


utan i Naturens hamn
där slagget samlas

vem bryr sig om farleder utanför Ystad
där självklarheten visar orsaken på utsläppen

se miljön som huvudet, fötterna och magen

tyvärr bryr sig många inte för lite huvudvärk för de tänker mest med magen

då den smärtar anar man oråd men det är först då fötterna gör ont ända ner till rötterna på Moder Jord
man utför vetenskapliga tester
orsaken vet man och talar om de miljöförstörande länderna på deras banketter och fester

de som äter upp de utfiskade arterna från havens middagsbord
skall svartlistas inte bara i FN utan ges näringsförbud så får de köpa fisken av de som stå vid sitt ord
häruppe i Nord

de som förstör kulturen, förstör miljön och naturen
de är som de som hade dålig skäggväxt i vikingatid

*

II

Familjetid [Anno 1900-2000]


Min farfar flydde hemmet och länet
min mormor ville ibland inte leva längre

men de var de enda jag hade som barn
och det är de enda jag ännu har

för alla de andra levde under en tidigare era
alla gamla
alla de som då leva och sträva
innan sent 60-tal

13 Dec 2012

L Patrik W Johansson

 

e-bok:

Nordstiernan




Fri vers (Fri form) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 444 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-12-22 22:33



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Applåd!
2013-01-01

  genni VIP
Den här texten berör mig, bokmärker!
2012-12-27

    ej medlem längre
Intressant!
2012-12-23
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP