Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julens träd

Djupt in i skogen
på stadig rot
snart i salongen
i julgransfot

Granen med grenar
och barr så gröna
huggen med yxa
i skogen den sköna

På släden mot staden
med lagom fart
hästen travar lugnt
så underbart

Pryder sin plats
där i rummet
ej längre kallt
ganska ljummet

Slingan med ljus
ska glimma galant
stämning i julen
tjusigt och grant

Sprakar och fräser
en smällkaramell
pepparkaksgubbar
ja rent sensuell

Kulor i olika färg
och silvrigt glitter
granen ska pyntas
i benen det spritter

Snart ska det lekas
dansen blir yster
klappar vid foten
till bror och syster

Granen så vacker
ett ljus där i natten
sover i stillhet
tystnat har skratten




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 456 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-12-23 01:12



Bookmark and Share


  Maria T
Så fint om julgranen
Vacker bild
2013-01-01

  anits VIP
Så fint skaldat, dina ord gör
att jag ser din fina dikt i bilder
när jag läder
2012-12-27

    ej medlem längre
Fin dikt och vacker bild, som en önskan
2012-12-23

  mare VIP
Fin dikt,
om trädet
2012-12-23

  Angel of love
Julmys och värme!
2012-12-23

  SatansSon VIP
Vacker dikt.
2012-12-23
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO