Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Små små flingor, och julafton.

Hon ser människor
släpa hit och dit.
Iklädda sina
varmaste vinterluvor.

Likt packåsnor streta
de uppför backen
med granar och glitterpaket.


Små små flingor av snö

Hon undrar om,
det är likadant att vara dö?

Tvätten är packad
i sina Ikeakassar.
Hunden är avlusad
och slickar irriterat
på sina rena tassar.

Det känns verkligen som en alldeles väldigt mycket jul.


Små små flingor av snö


Den färdigkokta skinkan
väntar på senapsbrassa,
sillen på sin ättikslag.
En stor stor saffransbulle
med smör och mandelmassa.

Det är ju nästan som hon tycker att det va kul!

Hon borde inte tycka det är kul.

När mamma dog för sju år sedan
och pappa för bra ett,
så var det just
i kring jul.


På spishällen står
ett svart vitt fotografi
Ett fotografi
på mamma och pappa.
Med armen om varandra
tätt tätt intill,
väldigt unga
och väldigt vackra.

Bredvid fotografiet
står två tomtar
och bär i famnen
varsitt brinnande ljus.


Två lågor som fladdrar
ett fotografi
två människor
två svartvita ansikten,
från en annan tid.


Små små flingor av snö,
och julefrid.





Prosa av stenen/ Yv Ericsson
Läst 555 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-12-24 10:28



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2012-12-29

  Bibbi VIP
Så fint.
2012-12-29

  LenaJohansson VIP
fint skrivet!
2012-12-25

  Lars Hedlin
Mycket bra skaldat!
2012-12-25

    ej medlem längre
realism i paket
2012-12-24
  > Nästa text
< Föregående

stenen/ Yv Ericsson
stenen/ Yv Ericsson