Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Allmänt be(tr)aktande


Tidsspillan

Det är alltid en fråga om tid.
Tid som du tilldelats eller
tid som förlorats, flytt.
Du kan aldrig fly från tiden.
Den omger dig, äger dig
mer än någonting annat.

Vad gjorde du med din tid?
Den tid som du fick
när du föddes.
Den tid som sedan förbrukats,
och bär spår av ditt förgångna.
Minnenas spår i själens osynliga sfär.

Vad gör du nu med din tid?
Den tid som återstår av ditt liv.
Den tid som ska förbrukas
i en omätbar ovisshet.
Tid som inte kan lånas, eller
köpas, skänkas eller stjälas.

Tag den. Gör något av den.
Den medger ju ändå planering.
Den medger handling och
oanade möjligheter.
Dina förutsättningar gäller.
Du lever i din egen evighet.




Fri vers av Nils-Ivar Lindström
Läst 219 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-12-29 12:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström