Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Allvarets ironi à la feminism

Systemkameran inställd


en dag. Ett klockslag.


hennes egen dag. Hon var det mäktigaste
av dem alla. Det får bli rubriker. Hon
överlever denna dag. Det var alltid män som
talade om den nya världen. Revolutionens dag.

De hade doppat den i något de trodde var deras.

Vad är det med oss kvinnor. Ingen av oss är så
förunderligt ljuvliga. Så förunderligt ljuvligt unika.

Att vi tror att den högstes brasved tändes
just för oss.

vad är det med oss?


vi ser mäns större axelfång definiera vår dag,
Vårt liv. De är så små och vet precis hur små
precis hur små vi är;

Som låter dem. Vi säger att vi varit där när de
gråter. När de lider. Vi tror. Är ni de som trott
att er unikhet bränt dem

Är hans fru


Hur många av de mes trista
hade inte kvinnor fått till deras kvist


Hur många överhuvudtaget ?



Hur många gånger på en dag fångar du honom
Och han tänker hon har svaret
sanningen på allt ,


Vi var de svarta mellanläget. Vi sade nej
vi sade ja. Vi var likt mödrarna som fann
oss varje dag


Vi var likt hjälplösheten. Det stora beroendet.


Jag ställde mig den listigaste av frågor.

Om du vore miljonär. Skulle du stanna
hos honom då,


Tyvärr herrar var kvinnors svar nej

De hade inte fött ett enda av ert barn
inte ammat, inte närt det som ni trott
vart ert,

Kvinnan är er evighet



Det finns kvinnor som är miljonärer


de bryter patriarkatet


lever. Tar sig en älskare för dan


Det intressanta. Är de som förgyller hennes
dag


Vad bryr hon sig om inkomster
om arv om barnens dag


hon ser nänniskan och skönheten


som mannen ser på kvinnan

och det är varje dag



jag är en vilde. Men jag är miljonär


i huvud och till sinne

är man en ljuv affär




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 84 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-12-31 01:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP