Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Översättning av Alice Samoilova


Poti

****
Poti*


Här känner jag allt genom förfädrarnas minnen
Genom eupkaliptuslunden hittar jag en stig
Och med hjälp av fräna dofter
Hittar jag fram till morfars hus.

Kommer fram och stelnar, som inför ett knivblad
Huset på pelare, grinden, staketet…
I nykter nervositet och i tvivel tänker jag,
Är han kanske ännu kvar i livet?

Men vad betyder ord och andra folks bekymmer?
Om man bara kunde för en hundradels sekund med blicken svepa
Över den gröna och förfallna grinden, -
Men nu bjuds det visst på chacha* och på te.

* Poti är en hamnstad i västra Georgien
**chacha är en georgisk hembränd vodka ur vindruvan




Fri vers (Fri form) av Helena Tomasson
Läst 465 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-01-01 17:14



Bookmark and Share


  zallander
vackert och bohemiskt
även huset


2013-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Helena Tomasson
Helena Tomasson