Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinterkaos

Vita flingor spelar
stilla över byn
faller som änglar
ner ifrån skyn

Vacker blir idyllen
träden i parken
böjer sig som bågar
lätt mot marken

Skönheten som bjuds
är dock inte för alla
tragiken är påtaglig
kring det som ses falla

Rimfrost på grenen
i kvällningen sen
någon har ramlat
och brutit sina ben

Snödrivor på taken
det väger en del
knaket och braket
är naturens fel

Vägarna blir hala
bilarna på tvären
glider ner i diket
stora är besvären

Vindarna de blåser
istappar längs taken
faller ner som käglor
bäst att vara vaken

Faller ner från skyn
underkylda droppar
då vill man till tiden
när träden knoppar




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 400 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-01-02 01:31



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Ja visst längtar man ibland till våren :) fint skrivet
2013-01-02

  Ewa-Britt Nilson VIP
Du prickade in igen
helt fint min vän
läget i naturen
läget i trafiken
när vädret slår
till, då kan vi
på turen ha
oturen att
ligga illa till...
2013-01-02

  ResenärGenomLivet VIP
Fint skrivet om den vita årstiden...
2013-01-02

  Eva Langrath VIP
Vackert skaldat om vinterns faror
2013-01-02

  anits VIP
Mycket vackert skaldat, men ack
så farligt med alla istappar
det gäller att se sig för
2013-01-02

  Yrre VIP
Jo, nog är det fint när våren kommer, spännande text :)
2013-01-02

  Angel of love
Vackert men ja ack så farligt! Gäller att hålla balansen!
2013-01-02
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO