Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.. utan att man anade hur det gick till..


Landhöjning

Trycket hade ökat
så mjukfallande vackert
så flingsligt skönt
att uppmärksamheten
inte riktades mot det tryck
som även de florstunna
dagsgivorna medförde

 

Först senare
när omkristalleringen
solljusets värme
och varma vindar
kompaktat livets frosting
märkte jag
hur andnödd jorden blivit

 

När jag  nu
reser mig sakta
från trycket under ytan
är jag åter igen
ett land, nästan obebott
som höjer sig
ur en nedisning




Fri vers av Björn Donobauer
Läst 625 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-01-03 14:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer