Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

äckligt sårbar

jag skulle kanske söka
slutet där en början just tagit form
då kanske allt det svåra
inte skulle vara så jävla enormt
när du sökte kontakter
som var mer spännande än mig
då förminskades jag
till något ingen vill ha

när du bad mig att ständigt acceptera
klä mig i en uniform av odödlig förståelse
ett plagg jag bar alldeles för länge
ett sätt att leva som borde dött ut för länge sen

jag har aldrig varit lika jävla naken
lika äckligt sårbar
lika otäckt slagen
jag har aldrig varit lika underbar

dom där resorna till tyskland
känns så långt borta
var vi lyckliga då
var det platserna vi besökte
var vi i varandra
var det i musiken vi lyssnade på  

det är för stort för att förminska till ingenting
det gör för ont att gå in i det med varje nerv i mitt system


jag skulle kanske söka
slutet där en början just tagit form
då kanske allt det svåra
inte skulle vara så jävla enormt




Fri vers (Fri form) av Mike
Läst 453 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-01-03 22:26



Bookmark and Share


  kerstin skriver VIP
tanken vandrar in i mitt eget när jag läser och så rycks jag tillbaka när det blir konkret om resor till tyskland , bra detta. och dessa rader fastnar:

// jag skulle kanske söka
slutet där en början just tagit form //
2013-12-02

  Katinka VIP
Den här känns äkta, sårbarheten är tydlig. Jag känner igen det där med att frågan, vad hände med oss? När började slutet? Gillar upprepningarna av frågeställningen, precis just så ältas det.
2013-10-26

    ej medlem längre
"När du sökte kontakter som..." förmedlar väldigt väl den smärtan du måste upplevt...*skakar på huvudet*
Tack!
Z*
2013-09-27

    ej medlem längre
Gillar denna jättemycket! Du är en stor inspiration.
2013-06-20

  Nattrafik
Denna känns lite extra bra i mitt liv just nu. Behövde det där underbara
2013-06-20

  Schizooliza
Äckligt sårbar-underbar! Gillar dina kontraster i helheten som ju livet är. Wunderbaar:)
2013-04-07

  Burn
"jag skulle kanske söka
slutet där en början just tagit form"

de där två raderna gillar jag skarpt! riktigt, riktigt bra.



2013-02-06

  Pah
Jag tycker väldigt mycket om de här "försöka att passa in-texterna". när skrivaren går runt och studerar ett problem. försöker att passa in bitarna. blev berörd men också stärkt av dina ord.
2013-01-05

  Casbah* VIP
tillståndet beskrivet gillas
2013-01-04

  Lilla My* VIP
Konstruktiv kritik...gillar det här med olika val av kommentarer! Heja!!
Jo...som alltid är jag ett fan av dina texter...oavsett...kanske just för att de är skrivna med en äkthet som går rakt in i sinnet. Det här med upprepningar gör att man inte kan värja sig...har man läst dikten så sitter den! Sårbart naket ja...eller... nej jag vet inte vad du skulle ändra...för sårbarheten/nakenheten..hela kittet...sitter redan här i din text!! Och den känns!! Verkligen!!
2013-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Mike
Mike