Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om jag hade haft pengarna


och kunde köpa mig ett helt land lika stort som Sverige

så skulle jag ha gjort det

Gjort det för att bara avbefolka det

Kastat ut alla människorna

För efter det så skulle jag köpa upp alla de djur

som sitter inlåsta i en bur för att sedan släppa ut dem

i min nyinköpta natur

där de alla bara hör hemma...

Ken Cassel
4/1-2013




Fri vers av Ken Cassel
Läst 169 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-01-04 18:55



Bookmark and Share


  Kungsfågeln
Gör det Ken! Och jag ska skrika, så hela världen hör: Jag älskar denna man!! Fan Ken - varför kan inte fler tänka som du?

Inget djur ska sitta i bur! Den som anser det besitter ingen empati allternativt inte mycket kunskap eller både ock.

KRAM
2013-01-06

    ej medlem längre
I detta fall jo.
2013-01-04

  revolver
Det logiska bör inte uteslutas bara för att man skriver "poesi".
2013-01-04

    ej medlem längre
... skall inte tolkas ...
2013-01-04

    ej medlem längre
Revolver:

Allt detta vet vi. Med lite självdistans ser du kanske det du uppenbarligen missat. ANDEMENINGEN. Allt skall inte bokstavligt eller ordagrant eller si och så ...

Dummare än dummast blev sådan kommentar.
2013-01-04

  revolver
Alltså, va? Många av de djuren som sitter i en bur, nu antar jag att du menar i Sverige (för att annars är dikten ännu dummare), så skulle hälften av dem dö pga deras oförmåga att klara sig i naturen. Det gäller t.ex. försöksråttor. Andra djur som inte skulle klara sig är de som finns i djurparkerna. De flesta av dessa djur är inte skapade för det svenska klimatet (nu tänker jag på t.ex. Skansen och kanske apor, eller liknande).
För övrigt, så skulle dessa människor som du skulle slänga ut förmodligen ta med sig sina djur. Och om de inte fick det så skulle de istället bura in andra djur på andra ställen.
2013-01-04

  ResenärGenomLivet VIP
Det märks att du har ett stort hjärta för djuren...
2013-01-04

    ej medlem längre
Bra Ken, släpp ut tigrar och elefanter, papegojor, flodhästar, ja, hela skiten.

:)

Förstår tanken då människodjuret;

du med, jag med ...,

är riktigt dum.


Så trots det naiva innehållet så tror jag det ligger en riktig äkta oro om framtiden för andra generationer bakom. Du, den oron har jag med.

Balansen är sedan länge borta.
2013-01-04

  SatansSon VIP
Höns ska inte vsara i burar. Sjkukt att de är det 2013.
2013-01-04

    ej medlem längre
Jo visst, men tänkt på att många burlevande djur inte klarar ett liv i frihet? De kan inte söka mat... men större inhängnader till dem o hjälp med mat vore inte fel...
2013-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel