Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sjöng den i telefon för honom i rasande fart, gästerna väntades när som helst då... men han fick den per mail också. Framåt kvällen kom svar per telefon: "blandat ja och nej!" Det var ju upplysande... ;-)


Grattis, käre jubilar!

Melodi: "Käraste bröder, systrar och vänner"


Käraste broder, du fyller 70!
Därför du får en sång full av frutti
av huvudstadspoeten
(som sitter här mitt i smeten):
Haver du månne flaggan väl hissat
innan i farstun grannarna fnissat?
Haver du fått nåt blomster
vid logebröders sammankomster?
Haver din kära maka dig kyssat
innan hon dykt i tidning och kryssat…?
Haver din kära dotter plingat i luren
önskat dig tur?
Haver du månne skaffat en käpp
så att du icke haffar en knäpp?
Haver väderleken
givit dig en smek än?
Är ditt sinne stämt i dur?


Fick du måhända kaffe på sängen?
Önskar du att du hade en dräng, en
stark som dig kunde hissa
+ flaggan, liksom en trissa?
Önskar du att min sång vore rolig
fast melodien är ganska solig?
(Ack, det gör även skalden
och önskar sig månganfalden…)
Haver väl även huset dig hedrat
icke dig längre sursint förnedrat..?
Haver du högtidsslipsen knutit
omkring din fagraste hals?
Slutar snart sången? Ja, käre bror
efter ett fåtal rader, jag tror
Varma grat’lationer
sänds med dessa toner
skänker dig en årsdagsvals!





Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Caprice! VIP
Läst 647 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-01-05 14:03



Bookmark and Share


  Siggesdotter
Tycker du är skicklig på "att få till det" med lite av varje och med mycke humor. Hoppas din ädle bror visade dig uppskattning för din personliga hyllning - för det var du värd!
2013-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP