Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det tycks bli en vit jul, hurra!


God Jul, kära vänner!


Se, julen har kommit
och snön har vräkt ner
och sen blir det stormigt
Ack, gudar! Jag ber

att vinden må mojna
till vinterskön bris
så ungar få stojna
och glida på is
- - -
En glittrande gran finns
i ögonahöjd
när skalden nu påminns
om barnajulsfröjd

När julpappren flögo
likt svalor omkring
och hampsnören dögo
till allt - ingenting

då störde den friden
som fanns i vårt tjäll
då lönades iden
på julaftonskväll

När sången fick vingar
och fyllde ens bröst
Den fortgent än klingar
och länder till tröst





Bunden vers av Caprice! VIP
Läst 78 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-12-24 14:05



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Detaljrikt i tid och rum om julen. Du får ha en god sådan, f. ö.
2023-12-24

  Evelyn Falk Möller VIP
Underbar och vacker och fångar magin i juletid :)
2023-12-24

    Tidsljus_Timelight
Önskar dig gott uppskattar din omtanke men julen är kort och gott vedervärdig.
2023-12-24
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP