Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett varningens ord...


Håll rytmen! (sonett)


Till den som önskar skriva en sonett:
Ack, minns! där trives icke en daktyl
Men ge den gärna stuns och härlig pryl
Om blott du rytmen helgar blir det rätt

Ja, om du denna följer rätt och slätt
förlänar ordens sök en skön asyl
från vargens grymma skäll och trolska yl
då mättas diktens hunger ganska lätt

Men bjuder du till fest en slö troké
en däst daktyl, då går ju dikten back
för rytmen haltar svårt och blir då fel

Ty dessa fötters vermåtts falska spel
de skändar ju ditt verk som blir en black
om fot, och din sonett blir ej complet




Bunden vers (Sonett) av Caprice! VIP
Läst 74 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-12-25 04:41



Bookmark and Share


  Tomas Sofia Johansson-Jonsson VIP
daktyl?
är det en sån där
flygande dinosaurie?
ända jag fattar av texten
som jag säkert inte fattar :p
2023-12-26

    Lena Söderkvist VIP
En riktig bruksanvisning för sonettskrivaraspiranter.
2023-12-25
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP