Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

när natten faller



det hörs skrik mellan husen några är fulla,
stjärnklara vinternätters ständiga kamp
att inte förfrysa


jag älskar alltid sönder världen
den krossas under mina händer

någon viskade en gång
att trasiga hjärtan flyr
när ömhet visar skepnad

jag tror det är sanning
och vid min Gud vad jag faller

faller i ett farväl mellan våra världar
sökandes efter helheten som sägs finnas


rosor av kyla bildar röda fläckar
vi vet alla att det är köld i blod
jag är varm av ständig sorg


långt mellan husen hör jag åter röster
en kärleksvisa , en hel sång

jag faller i glömska
i en tacksam sekund




Bunden vers av Svartsilver
Läst 676 gånger och applåderad av 32 personer
Publicerad 2013-01-05 15:57



Bookmark and Share


  gemini88
tror du har hittat nån slags sanning...
2013-02-07

    Melona
Du skriver med en nerv som är så extremt gripande. De senaste texterna är som att byta plåster och när man öppnar upp ser man hur ett helt liv kryllar med lycka, sorg, musik och tystnad. Det väsnas inte, men pumpar på och ja, när nätter faller... Då är man nära fast långt bort.

Dessa ord är projektiler till sanningen
och jag får lite svårt att andas:


"det hörs skrik mellan husen några är fulla,
stjärnklara vinternätters ständiga kamp
att inte förfrysa


jag älskar alltid sönder världen
den krossas under mina händer

någon viskade en gång
att trasiga hjärtan flyr
när ömhet visar skepnad"

Tack!
2013-01-08

  LenaJohansson VIP
nästan som en shakespearemonolog...underbar
2013-01-08

    ej medlem längre
så skört mitt inre blir, jag låter dina fingrar lägga sig som järn runt mitt hjärta
2013-01-07

  SatansSon VIP
Det är riktigt bra. Ska läsa gunnar björling till veckan.Påminner om dig hans dikter.
2013-01-06

  Eva Langrath VIP
Välskriven poesi
2013-01-05

    ej medlem längre
Avan
c
erat.
2013-01-05

  ULJO
Fin poesi du levererar, mycket välskrivet
2013-01-05

    ej medlem längre
det här kändes, helvete vad ont det gjorde.
2013-01-05

  Pah
Tycker om den här extra mycket därför att den andas en acceptans och en uppriktig vilja att se klart. har nog aldrig någonsin tagit till mig något du skrivit, så mycket som denna. Därför att den bara är. Den bara är. Och den är fantastisk i sin ödmjukhet. Finns inget finare än ödmjukhet, tycker jag. bla bla bla. Nu blev jag inspirerad här.
2013-01-05

    ej medlem längre
Fint ordflöde..en kaskad av mening
2013-01-05

  Lars Hedlin
Känslor som vill ut....bra skaldat!
2013-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Svartsilver
Svartsilver