Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rop till vinden

Blås vilda stormar
kring vida slättlandskap
riv bort de trista orden
i människans tankar
göm dem någonstans
djupt nere i jorden

Blås dystra vindar
vid ödesmättad strand
där horisonten gråter
för bort melankolin
låt den sväva långsamt
och aldrig komma åter

Blås galna stormar
vid sagans ljuva land
och trolsk fantasi
låt bitterheten döljas
ge tyranner hopp
en dröm att vakna i

Blås lättsamma brisar
där havet ligger blått
och fåglar hörs sjunga
riv bort bekymren
och tillför lite kärlek
som vågen kan gunga

Blås lekfulla vindar
kring kärlekens scener
och det som de vill ha
viska vackra drömmar
till utslagnas hopp
och få dem att må bra

Blås vindar och stormar
och ta emot vår bön
byt friheten mot strid
den människan har burit
hör ropen försvinna
mot kärlekens frid




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 397 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-01-06 03:38



Bookmark and Share


  anits VIP
Så fint skaldat igen från din penna
du fängslar mig som läsare med
dina underbara ord om naturen
2013-01-09

  Lavinia Röd
Mycket fint diktat! Här var det både rim och rytm och en härlig bön till vindarna om kärlek och frid! Jo jo, en får tacke!
2013-01-06

  Palett
Goda fina önskningar i fin text !
2013-01-06

  Helena C.W.
Mycket fint diktat om kärleken!!!
2013-01-06

    ej medlem längre
Tack för dina fantastiska texter!

"Blås vindar och stormar
och ta emot vår bön
byt friheten mot strid
den människan har burit
hör ropen försvinna
mot kärlekens frid"


Bokmärker!
2013-01-06

  Sofhia Wirström
fina rader
fina önskningar
smeker vårt inre

2013-01-06

    ej medlem längre
Fina önskningar i fin poesi med lite action i...
2013-01-06

  Heikki Hellman
Många fina förhoppningar, må dem besannas!
2013-01-06

  SatansSon VIP
vacker naturlyrik med sting.
2013-01-06
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO