Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattens viskning...


Under tysta stjärnor
hör jag natten viska
om
rymder
jag aldrig nått

talar
ur sin mörka stämma
om
galaxer
och skimrande slott

talar om vintergatan
om
änglar
i en annan sfär

smyckade i is och kristaller
de
vandrar ovan där

Under tysta stjärnor
hör jag natten viska
lägrar
sina ord i min själ

rör vid mitt liv
med sitt andetag
och
säger sedan farväl

Bs-06























Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 467 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-02-18 22:48



Bookmark and Share


  Daybreaker
Så skrämmande vackert.

Änglars iskristaller fryser det vackra och låter det leva för evigt!
2006-02-19

    NoMi F
Berörande och längtansfullt
härlig fångande poesi
(Ensam väntar jag
på det jag hört finns)
Vackert mycket vackert
2006-02-19

  Rune Thorsell
Hej Bodil!
Om den här dikten ingått i en gissningstävling av typen "Finn författaren" skulle jag nog börjat bläddra i minnet: Vilhelm Ekelund? Bo Setterlind? Erik Blomberg? Pär Lagerkvist? o.s.v.
Men nu var jag ju förhandsinformerad: Bodil Sandberg - ja Du - Du upphör visst aldrig att slå oss med häpnad! Ibland överträffar Du DIg själv! Kram! Rune.
2006-02-19

  Daniel_78 VIP
vackert o lätttuggat
rimmat och najs
2006-02-19

  prinscess VIP
jättevacker
vad duktig du är
2006-02-18

    steffe struts
Bodil, du är så duktig på denna stil!
älskar att få njuta mig igenom denna dikt

"natten viska, lägrar sina ord i min själ"
är så skön poesi.

gillar!

stefan
2006-02-18

  Smultris
*Drömmer mig bort*
2006-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg