Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skogsrået

Hon ska vara mitt skogsrå
och natten ska va mörk
som en skogsgöl
Dimma ska tätna
och mellan stubbarna, i mossan,
ska bäckahästen dricka
ur en pöl

Hon ska le över axeln
leda mig längre in bland träden
och hon ska sväva mellan
tallarna och jag ska följa efter
berusad, ja påtänd, av glädje

Jag vill att hon förföriskt
förleder mig ner i dalen
där älvorna dansar
med morgondiset
Jag vill bara precis
överleva
när vi vadar över forserna
och genom lingonriset

Jag vill plantera
vackra blommor
i barken
som täcker hennes rygg
När vi klafsar över myrar
är det bara jag som ska bli
uppäten av mygg

och hör jag ljuvliga toner
klinga i fjärran
ska jag fan hålla koll
för jag tänker
knäcka nacken på näcken
om han så mycket som
nickar åt hennes håll

ja, jag ska slita fiolen
ur hans stela händer
stämma om
stämma upp
i sång
för hon är mitt skogsrå
och det spelar ingen roll
om vildmarken är djup
eller vägen jävligt lång




Bunden vers (Rim) av Ben Nitram
Läst 276 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-01-07 12:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ben Nitram