Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Opunkterade oundvikligheter

Det är svårt att blotta sig
att stå där naken framför andra
visa sig svag
för det är vad du är
svag
vacker, genial, svag
och tror du nåt annat
så trodde jag fel
det är svårt att gå på lätta fötter,
att vara fri i huvudet,
att älska utan krav
att slicka sav
som droppar ur sårade grenar
när man vet hur löjligt det ser ut
jag har gjort det här förut
nu har jag lärt mig
det kommer inte hända igen
just nu vill jag bara ta en paus
gräva ett dike nånstans
logga ut
men har du väl anslutit dig till fejsbok
kan du aldrig nånsin gå ur
absolut, okej, döden väntar
men kontot vilar och väntar också
på att du ska resa dig ur graven
blåsbälgen går varm
lågan fladdrar fortfarande
publiken där uppe
ser ut som bin i en honungskaka
men när ljuset slocknat
måste nån städa upp
och borsten som skrubbar läktar'n
den är av lössnus svärtad




Fri vers av Ben Nitram
Läst 239 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-08-09 16:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ben Nitram