Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
. någon flyr till skogs, andra hatar den..


Skogsråd

 

Alla dessa träd
punkterar tomrummet
ovan jord
så som de rotslagit jorden
under ytan

mörka skogsbryn
dunkel förnas mjuka golv
bjuder flykt in i  valven
gläntornas famnar
bjuder till knäfall

 

på knä i mossan
suger skogen ljudlöst
alla tårar, fläktar våtaste kind
viskar urtida växtkraft
in i sköraste självförakt

 

'Är du inte rädd för skogen?'
Frågar de som är rädda för sig själva
'Är du inte rädd att vara ensam där?'
Säger de alla som ideligen
lämnat mig ensam här.

Skogen punkterar tomrummet
den dämpar alla skrik
som skallar mellan stammarna
gläntans mossa grönskar
av min fuktande tår




Bunden vers av Björn Donobauer
Läst 447 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-01-08 08:05



Bookmark and Share


  Schizooliza
Ja vad hade man gjort utan alla dessa träd, mossar o lavar som alltid fanns där tryggt för en o skänkte näring med sin doft o tröst o hopp med sin beskyddande täta grönska. Tack. Fint skrivet o minnen klarnar:)
2013-03-02

  Gunilla Wahlsten
I skogen är du trygg... omfamnad av naturlighet på en bädd av mjukaste mossa.
2013-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer