Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

existenslös



möter min blick i någonting och möts av ingenting
ingen skam ingen ånger, det är tomhet som strålar
och jag anar att nya riken skall byggas
det är- när jag är som ensammast, utan blick som fångar
då känslan kommer,så regnar olyckan över mina
späda axlar , sagan viskar att spelet är över


det kallas kärlek ,min hand snuddar vid din kind
det kallas kärlek , om att vara nära om att var där
jag är köld och jag är värme. de gemensamma nämnarna
för just din rädsla. funderar ofta på varför du såg mig,
varför du ville vara nära , finner det ännu märkligt-
växelvarm. köld och ljum vår.

du är godhet
vacker som få, du finns och jag saknar. saknar.

minns vem du en gång var och jag sörjer oss
mina tårar har aldrig varit mer nakna , och jag är glad över att du inte ser,
det finns död och det finns bortfall , vart kommer vi att peka?


minns dina ögon som föll över bordet någonstans i Stockholm
din blick var skygg vad jag älskade dig då. vackraste .
för evigt har du etsat fast tron på människan i mitt hjärta


att lägga mig ner och dö
kan jag då sedan vakna upp
till en värld som ej är trasig


kan trasiga få vila, utan att
slita sönder världar i ett måste
en kamp över att aldrig ge upp

kan det vara så, att jag någonstans
aldrig blev stark, utan bara trodde så.

vackraste.














Fri vers (Fri form) av Svartsilver
Läst 598 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2013-01-11 00:03



Bookmark and Share


  aol
En stark tilltalande skrift med djup och stor känsla
2015-06-20

  sommarmoln
Ditt sätt att skriva tilltalar ett sommarmoln i kalla vintern;)
2013-02-07

  Per Teofilusson
tell it like it is! Jag tänker såhär: alla dessa slöa ("Kennies") som läspar runt med sitt "ngn måste säga som det är" borde växa upp och ta lärdom, om inte förr så nu. Varför inte tala fritt om kärleken ensamheten åtrån längtan saknad, istället för invandringen eller skatterna? Vi är ju så lika, vi mänskor (vi matar varandra, klär varandra; vi möts, vi skils, vi begraver varandra). Om vi törs se efter.
2013-01-11

    ej medlem längre
Innerligt och starkt
2013-01-11

  Pah
Vill inte skapa nån debatt här. Bara påpeka att jag inte reagerade över nedanstående. Konstruktiv kritik är fint. Och vårt sätt att läsa olika också. Där ser man :)
2013-01-11

  Svartsilver
Tack för att du påpekade det.
lite förblindad var jag nog. såg senare med klara ögon

2013-01-11

    ej medlem längre
Kanske en lek med "jag", vad vet jag, tycker de blev lite många och det var synd tycker jag.
2013-01-11

    ej medlem längre
det gör ont, det ska göra ont, det är vackert mitt i det onda, det bränns i det sköra, det vackraste, det tunga över sorgen.
2013-01-11

  Pah
Det är öppet. Det är varmt. Det är kallt. Det gör ont. Förbannat ontvackert.
2013-01-11

    ej medlem längre
bungy-jumping
2013-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Svartsilver
Svartsilver