Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om jag skriver mer om lökar kommer det landa här.


Löken.

En gång såg jag en lök.
Plötsligt kände jag lukten av rök.
Löken smakade söt.
Efter att jag kryddat den med muskotnöt.
Röken kom från spisen.
Som var aningen sliten.
Löken blev blöt.
Jag grät en tår för den var söt.

En gång flög jag som en hök.
För att hitta en speciell lök.
Flög över land och rike.
Landade i ett dike.
Kände spontant.
Det här är inte normalt.
Varför har jag vingar?
Jag gråter och flyger i ringar.
Då såg jag mitt i all tårgröt.
Min alldeles egna speciella lök.




Bunden vers (Rim) av Iggy Bengtsson
Läst 346 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-01-14 22:09



Bookmark and Share


  Jordgubbsodlare
Stor vardagsdramatik i litet format, ett delikat smakprov på hur det är att lära i livets hårda skola! :) Tack för ett par trivsamma sekunders läsupplevelse!
2013-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Iggy Bengtsson
Iggy Bengtsson