Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Längtan



Bort härifrån
i vinden vill jag segla
upp mellan husen
innan natt blivit dag

upp mellan gränderna
högt över staden
lyftas i stormarnas andetag

Högt över staden
i vinden vill jag flykta
dansa över haven
till vågornas sång

buren av skyarna
färdas mot gryning
där vi får mötas ännu en gång

Bs-06













Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 414 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-02-19 17:36



Bookmark and Share


  Anders P VIP
mycket vackert i rytm och form. I samklang med innehållet väldigt suggestivt.
2006-02-19

  tobbä
Fantastiskt!!! för mig når din skaldekonst högre än allt!
jag var mycket inne på stagnelius och tegnér men du slår dem!
2006-02-19

  Rune Thorsell
Hej Bodil!

Vad som först slog mig var de sparsamma rimmen, som märkligt nog hade en mycket god effekt. Vid första genomläsningen trodde jag att det var fler rim än så - blev förvånad då jag såg att det endast var två par.

Längtan att få flyga är något som följt mänskligheten alltsedan vi klättrade ned från träden och började gå på två ben. Förr drömde jag ofta att jag kunde flyga. Jag bara lyfte och svävade bort. Numer händer det sällan eller aldrig.

Väldigt fyndigt av Ulla Lundergård här under att associera till Chagall. Det var att slå spiken på huvudet! Enligt Chagall skall man dock spela fiol medan man svävar. Men varken Du eller jag kan väl spela fiol?

Kram! Rune.
2006-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg