Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vår- och sommartankar redan...

Låt de visa prata dividera och gå an
lägg dig ner på ängen du kvinna som man
och njut en stund av att bara få vara minsann.

Se dig omkring på allt det sköna
och om du kan, berätta något kul
javisst det går bra
att även ta till en skröna
bara den underhåller och roar
som för glädjen och trivseln
bygger fler lockande pockande broar...

Under tiden de lärda sitter inne och trängs
och orden byggs upp som av andra sen
bara förträngs eller totalt sprängs...

Då ligger ni gott i det fria ute på ängen
där solen smeker
och vinden leker
och det är ju det som är poängen
i livet och i klivet, som ger drivet sen
att under arbetsdagen få rasta
inte bara hasta, utan kasta sig
ner bland doftande klöver och timotej
och känna att man lever inte bara
för jobbet utan även för sig!









Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 333 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-01-16 23:09



Bookmark and Share


  Irene Åberg
Bästa.Ewa-Britt.TACK Underbar Text.
Ja Njut i Naturens Skönaste
Blomsteräng*under*Klar*Blå*Himel.
Hejdå.I.Åberg
2013-01-21

    ADI Nehlin
härligt låter det
2013-01-19

  Olof Lagerhorn VIP
Underbar text Ewa! När jag i sommar lägger mig på en sommaräng ska jag låta mig fyllas av dina sjungande och kloka ord.
2013-01-18

  Ezmeralda VIP
Underbar text, jag längtar efter att få ligga
på ängen.
Brukar lägga mig på sommaren och titta på vår himmel.
Då får jag en sådan stark känsla av frihet.
Samtidigt erfar jag att jag bara är en liten prick i universum.
2013-01-18

  Lars Hedlin
Underbart ..snart så kommer våren...
2013-01-17

  Eaglemountains VIP
Här lever man sig in i riktig sommarlängtan ...
2013-01-17

  Tarantaran
Vilken härlig text..!!
2013-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt