Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en, två, tre, åtta: död

Jag har gråt varje kväll. I halsen. Sjöar i lungorna.
Hjärtat är för stort. Det trycker mot bröstbenet
och revben delas. Det finns en skolpenna,
den orangea med rosa sudd.
Den som gick att vässa till farliga vapen
att sticka i någons hand på skoj.
Den sticker sig in i nacken.
Nästan där översta ryggkotan är.
Lite ovanför. Det går elektricitet genom kroppen.
Om jag har vener kvar så rusar de mot döden.
Samtidigt svävar tusen och en koltrastar ut ur mitt bröst.
Nu är död. Slut vill bli till. Ta min hand!
Jag ska skriva ett brev på din handled.
Rycka bort. Vet inte hur att göra med liv.
Jag behöver inte veta. Min manual är komplett.
Skiffret är korrigerat. Perfekt lagt på bokens pärm.




Fri vers (Prosapoesi) av mayhem and order
Läst 489 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-01-17 19:56



Bookmark and Share


    ej medlem längre
jag ser en klassrum, ångesten, önskan, ett flickrum, smärtan, tar mig tillbaka i tiden då jag var ung, eller yngre, frustrationen. ovissheten, livet.
2013-01-17

    ej medlem längre
Digger titeln!
2013-01-17
  > Nästa text
< Föregående

mayhem and order
mayhem and order

Mina favoriter
Gust
DAGBOK: JAN - JUN.