Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som röd. Jag vill vara vitt.

Månen står röd och låg på himmelen. I förgrunden
sover en vit räv och bredvid den har jag kilat fast
min vänstra hand. Den högra vill den ha för att strykas över ryggen.

Det verkar som att staden i bakgrunden
kommer att implodera. Månen är dess kartläsare
och ett utmärkt arbete är allt den kan tänkas göra.

Jag vet inte hur man förgör änglar men visste jag det
skulle detta ögonblick vara det rätta. Den vita räven
ger mig mjuka öron och spetsig nos. Ögonen är svarta.

Mellangrunden är grågröna berg täckta med mossa
eller till hälften skymda av regn. Det är svårt att avgöra
med svarta ögon där vatten byggt en barriär över hornhinnan.

De trofasta ligger mellan bergen och i utrymmet
mellan dem tjocknar månens röda ljus tills de inte längre
kan se var deras händer slutar och de andras börjar.

Mitt hjärta har slagit rot i en av båtarna
som lämnade hamnen i staden innan risken för den
att implodera var så stor som nu. Den vita räven
önskar att jag hade slagit rot i den.

Inget av det jag hör får mig att veta
hur änglarna ska förgöras och det grämer mig
då jag nu med säkerhet vet att den röda månen
kommer att sluka allt som jag beslutat är mitt.




Fri vers av mayhem and order
Läst 525 gånger och applåderad av 12 personer
Utvald text
Publicerad 2014-06-18 19:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det bästa du skrivit. Och det vill inte säga lite. Den här talar till något i mig som vill vara tyst men måste svara.
2014-06-27
  > Nästa text
< Föregående

mayhem and order
mayhem and order

Mina favoriter
Gust
DAGBOK: JAN - JUN.