Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rader om sorg

Dimman lättar över klostret

stryker fingrarna sakta över buckligt
murbruk. Hundratals år.

ur fickan en bit av ett avklippt
nikotinplåster. Kossorna i lervälling
ser på. Betraktar varandra i någon
slags fördröjd närvaro. Blek är min
skugga där jag står. Det var som
igår. Idag ligger du i den där lådan.
Den röda. Där du aldrig borde hamnat
Inte du. Livets brott blänker
i livets stilla stunder. De mest stillsamma.
Besöker mig då. Täcket runt kroppen
tassar på tå. Hur tiljornas knakande
förlöser. Din blick i ögonvrån. Det
ordlösa värkande landet. Vi två. Min
enda man. Mitt öde. Klöv intellekt i
uppväxtens år. Min enda egentliga värme
av två. Min identitetslöshet och min
enda identitet. Ännu enbart du. Vi två.

Det existerar faktiskt en kärlek som
ställer människan på sin spets.

Det har gått tio år. Snart funnit det
som du med blid blick skrapade
fram.

På egen hand. Ibland frågar jag min
Gud varför.

allt mer sällan. Det är min Guds
svar.





Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2013-01-18 20:58



Bookmark and Share


  LenaJohansson VIP
starkt berörande! mkt bra
2013-01-23

    ej medlem längre
Så bra är denna, starka känslor, en liten tår och bra skrivet !
2013-01-23

  Stefan Albrektsson
Lite småfebrig och hostig kommentar: Här har du det rytmiska som vi nämde som hastigast igår. Jag högläser och det studsar fram och kontrasteras med tvärnitar - du skriver det naturligt. Innehållet är verkligen spännande och väldigt välformulerat.
2013-01-19

  Pot Pourri
måste lägga till. Jag missade på nåt underligt sätt två meningar..i första läsningen. " Din blick i ögonvrån. Det ordlösa värkande landet" - aj, där kom hullingen. *andlös för en stund*
2013-01-18

  Pot Pourri
stark denna. tar till mig..ändrar några siffror och nickar jakande mig igenom. Bokmärke ner i ryggan för kommande eftertankar och pausar* Tack för Pärla!
2013-01-18

    ej medlem längre
ett i för mycket, ber så ödmjukast om ursäkt
2013-01-18

    ej medlem längre
du, nu ler jag, titta en som skriver mig in i i hjärtat. tack.
2013-01-18

  hansensson
Denna kändes, gick rakt in. Det rättframma språket kanske, historien det skapar, bilderna.
2013-01-18
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP