Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Regnvatten

Droppar som faller
klara och friska
genomskinliga bubblor
mot längtande mark

Blommors välgörare
i sommarens torka
livets bärare
av kärleksfull kraft

Droppar som stänker
mot vattenpölarna
barnens lekplats
i gröna gummistövlar

Badplatsen för själarna
i vårens glädje
flyttfåglarnas näste
för kärleksflirtar

Droppar som rinner
mot fönsterrutan
rör sig längs glaset
i kärleksfulla mönster

Möten i gryningen
under ett paraply
en man och en kvinna
kärlekens förening

Droppar som slår
mot upphettad asfalt
maskrosor spirar
mot vakna solstrålar

Ett välbehövligt regn
faller ner mot jorden
näring till livskraften
och längtande blickar




Bunden vers av ULJO
Läst 486 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-01-19 21:26



Bookmark and Share


  anits VIP
Vackert skrivet om det regn
som behövs för att naturen
ska leva
2013-01-23

  ResenärGenomLivet VIP
Livgivande droppar...vackert...
2013-01-19

  Maj-Lis VIP
Vackert skriver...om de välbehövliga dropparna
2013-01-19

  Angel of love
Varm, längtansfull vackert skrivet!
2013-01-19

  Chawa VIP
Regn är kärlek till allt - till livet.
Det läser jag i dina fina rader!


2013-01-19

  Ninananonia VIP
Vackert är detta regn...
2013-01-19
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO