Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utflykt med en deg


Jag avskriver mig ansvaret
för min död - kartlägger inte
mig själv så

Iskropparna som flyter
illusion

du betraktar min lekamens
sega massa via krångliga linser
studsar av iver utbrister du
inför att vrida inställningen åt
dig

ja studsade tillrättalade jag
- numer varnande hjärtslag-
inför förväntat obehag

gör vad du vill utbrister jag
infångat ett jag som inte
vill vara ditt jag

är det infångat frågar jag


du är upptagen som vanligt i
att skruva den där manicken
själva göromålet

rysningar som sticker

en härlig dag bl.a. Bl.a. det
är inte utan att skönheten
finns hos betraktaren bl.a.
bl.a.

kontraster är inte livet men
en del av det

Ta nu tre djupa andetag

ska det få mig att må bra

mitt svar det dröjer den bästa
stunden på vår dag


svar som hänger





Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 121 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-01-20 04:34



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Jag läser din text på flera plan, den ger mig flera djup att utforska. Det som slår mig är tanken på fotograferandet (eller varje slags försök att bevara någon/något i ett mindre format än det i verkligheten är...) som en metafor för vår tendens att inte se på riktigt, utan snarare endast se och fånga det vi som "fotografer" vill se, och hur detta i sin tur objektifierar det vi betraktar. Din text låter mig erfara detta att vara objektet som skall infångas i det där allt för trånga.
Nu är detta bara en topp av flera isberg i din text...

(kanske har jag feber fortfarande... troligtvis...).

Hur som helst: en väldigt spännande text!
2013-01-20
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP