Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstens espland

Blomsterskön är färgen
längs livets esplanad
tassar på i gryningen
kring björkens gula blad

Hösten är förlåten
när den bjuder fröjd
i sin vackra fägring
då kan jag vara nöjd

Faller genom morgonen
rodnandets ljus
vaknar upp till glädje
i kärlekens rus

Jag vill följa rodnaden
längs himlens baldakin
sitta där i gryningsljus
och dricka hemgjort vin

Sedan ska jag vandra
med min vän vid handen
kring en höstlig bris
till den sköna stranden

Vinter kalla tankar
slår jag gärna bort
jag vill njuta fröjden
ty den är så kort

Höstens varma färger
dem vill jag titta på
längs bildlig esplanad
så sprudlande och blå

Tassar lätt i skymningen
när hösten tagit slut
känner framgångsrikt
en längtan mest akut




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 343 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-01-20 06:31



Bookmark and Share


  Nina.H
Som ljuv musik är denna text..
2013-01-29

  anits VIP
Läser och njuter av din vackra
och berörande dikt
2013-01-23

    ej medlem längre
fint, lite kul med akut på slutet
2013-01-21

  Lars Hedlin
Mycket fint!
2013-01-21

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket passande fin text till en vacker bild...
2013-01-20

  mare VIP
Läser och njuter

2013-01-20

  Ewa-Britt Nilson VIP
R immande rader
I höstesplanader
M ig gör glader
2013-01-20

  Amanda Lantz
Vackert!
2013-01-20
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO