Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Liv på månen

Det blåser på månen
denna höstens dag
ler åt blotta tanken
att någon lever där

Kanske rymmer den liv
denna trolska planet
på den skuggiga sidan
står själarna på rad

Tänk att någon springer
över månens yta
motionerar sin kropp
bland tända stjärnor

Kanske hör man musiken
från knäpptyst atmosfär
en konsert av orkestern
där i rymdens oändlighet

Kanske får de besök
från en annan dimension
ett stiligt rymdskepp
kommen från mörkret

Tänk gröna varelser
lika oss här på jorden
arbete och skolgång
på planetens baksida

Tänk om de lever länge
utan sjukdomar och krig
kanske kan vi lära oss
rymdens ädla kunskaper

Det blåser på månen
man känner vinddraget
fantasin sätts i gungning
kanske rymmer den liv




Fri vers av ULJO
Läst 646 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-01-21 04:07



Bookmark and Share


  anits VIP
Underbart och intressant skaldat
2013-01-23

  aol
ja turn back my blue moo to gold agai, bra skriftat vännen,
2013-01-21

  Ninananonia VIP
Väldigt fint att tänka så
2013-01-21

  agneta pichler
jag älskar den.. :)

Fly långt långt bort
Bara att få drömma..
2013-01-21

  ResenärGenomLivet VIP
Dom här tankarna har vi nog ofta...om det finns liv någon annanstans i rymden...det är bara att fantisera vidare...trevlig dikt...
2013-01-21

  Chawa VIP
Intressant - den tanken har jag också tänkt. Månens baksida är ett perfekt gömställe för rymdfolket att återvända till mellan besöken hos oss ;)
2013-01-21

  Lars Hedlin
Intressant text! ;)
2013-01-21

    ej medlem längre
det är så mycket vi inte vet....kul tanke
2013-01-21

  SatansSon VIP
Fin fantasdi. Men vem vet. Det kanske var dött där bara när amerikanarna var där.
2013-01-21

  Marianne Räf
Hur intressant som helst, Uljo!
2013-01-21
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO