Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Viljans lövverk

Långt ut bland framtidens stjärnor och galaxer
som Hubble-teleskopets bilder förmedlar
anas det möjligas skapelser
drömmarnas och önskningarnas persedlar

I nuet hos vardagens värmande eldar
på samma sätt som alltid, efterlämnas kol
kolsvarta tankar och bilder genererar
Egypten, landet Khem blir tankens föremål

Och härinne lever livet i uppmärksamhet
på allt, och det rör sig med kemotaxi
erfarenheterna samlas och nedärvs
formar till slut ordens hierarki

Så, ovanpå informationen finns livet
ovanpå livet så finns det rörelse
ovanpå rörelsen följer en känsla
av separation, och utav frigörelse

Frigörelse ifrån vad livet vill uppnå
återföreningens jämvikts-balans
således, viljan beror utav känslan
hos rörelsens kemotaxiska riktnings-nyans

Ibland en tilldragelse, följt av frigörelse
sedan tilldragelse återigen
viljan till mening följer av rörelsen
känslan för friheten underbygger allt

Sedan så byggs uppepå denna grunden
evolutionens mäktiga verk
men livet min kära, livet i frihet
vad bryr sig väl det om viljans lövverk




Fri vers av Svart svan
Läst 296 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-01-21 10:57



Bookmark and Share


  Arne Ugglemosse
Vet inte om jag hängde med den här gången men kul att ha en vän som också tänker i sina dikter
2013-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Svart svan
Svart svan