Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den största kärleken och glädjen i mitt liv


Älskade barn

du river i sanden så naglarna blir svarta och hela du utstrålar
iver över viljan att få utforska den kompletta sanningen om
världen.

i dina havsblå ögon ser jag en avbild av mig själv
jag hade ju faktiskt gett dig mitt liv och min svartvita
historia om hur allt hänger ihop,men det vet du inte ännu

att få zappa mellan de färgglada stunderna av intryck från
de små figurerna i Nalle Puh´s sjumilaskog till den roliga
draken i Bolibompa.
Då är inte världen särskilt komplicerad,inte just då och ibland
skulle jag vilja krypa in i din lilla värld för att ta del av det viktiga
just för dig,det jag inte kan förstå för jag är ju inte du

tänk att få uppleva den största riktiga lyckan i livet då man upptäcker
att det går att utforska nya delar av världen då dina ben
tar dig med på olika äventyr,bara genom alla rummen i huset
men ändå,vilken glädje

samtidigt blir livet en hård prövning när dina knän kommer att
få stora skrubb sår av ditt krypande för att se allt det nya som
världen har att erbjuda

men livet har ännu fler överraskningar att skänka och snart står du
på dina vingliga och obalanserade ben,precis som att se Bambi lära
sig att gå där ute på isen i filmen
Så kul att se fast dina små ostyriga ben kommer att svika dig
gång på gång

men du har den starka viljan att fortsätta om och om igen,tillslut få
uppleva lyckan över att kunna göra som mamma,pappa och
dina stora syskon

dagarna och åren kommer att springa iväg och nya lärdomar varje dag
som du mitt lilla hjärta får uppleva med både glädje och sorg

vilken härlig tid för både dig och mig och med ditt första skratt kommer du
att glädja mig rakt in i själen
med tiden kommer ditt gurglande joller att förvandlas till riktiga vokaler och
för första gången kommer jag att få höra det efterlängtade ordet mamma

men än så länge är du bara min lilla älskade bebis som betraktar världen
med stora ögon och jag älskar dig och dina syskon över allt annat i hela
världen

mina hjärtan




Fri vers av vargtass
Läst 396 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-01-22 17:28



Bookmark and Share


  Päronsplitt
"Älskade barn" är en fantastisk resa i ett barns värld genom sin mammas ögon, det strålar av djupaste och vackraste kärlek och glädje. Går ju inte annat än att älska en sådan här text och glädjas och må gott i läsupplevelsen. Du får till så mycket som finns i det lilla barnets värld och det vävs in helt perfekt i mammas tankar och känslor. Glädjefyllt verkligen!
2013-02-23

  Ninananonia VIP
Underbara ord..
2013-01-24

  Lars Hedlin
En mycket fin text...........
2013-01-24

  wildah
Ja ens barn och förmodligen ens barnbarn är stort! Så fint du beskriver!
2013-01-22

  prinscess VIP
fint om kärlek till barnen
2013-01-22
  > Nästa text
< Föregående

vargtass
vargtass