Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Minnen från en dröm


Förnimmelse från svunnen tid

pianot spelar i anaforiska toner
virvlande och medryckande
melodier

massiva oljemålningar på vit vägg med
kullörer i alla färgkombinationer
blandas i mitt sinne

på det enorma trägolvet i rummet intill
dansar män och kvinnor till
musik från fioler

talande dofter från svunna dagar
en förnimmelse av vem jag en gång var
en individ i en annan tidsepok

vackra kläder av gustaviansk stil
rymmer min garderob och
jag ser mig själv som konstnär under
sjuttonhundra tal

i detta vitmålade rum med dessa målningar
står jag och begrundar

kanske var det jag
som målade dom

kanske inte




Fri vers av vargtass
Läst 228 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-01-07 11:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

vargtass
vargtass