Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Köldknäpp

Av snökristaller klara
är marken fylld
några kalla månader
i vinterns spår

Gnistrande grenverk
under vinterrymd
stjärnornas palats
glimmar ovan molnen

Knarrande och hård
skaren under skorna
svår för harens steg
i den orörda naturen

Iskalla vattendrag
frusna och blanka
vackra i månskenet
kärleksfulla nätter

Många minusgrader
termometern på väggen
istappar stelfrusna
gnistrar i månskenet

Köldknäpp vid havet
bränningar så stilla
isflak som flyter
mot tyst strandkant

Snögubbe på gården
barnens projekt
klot som rullats
frusna i gryningen

Av snöflingor unika
är luften fylld
dansande i luften
mot ivrig tunga




Fri vers av ULJO
Läst 392 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-01-24 22:34



Bookmark and Share


  anits VIP
En underbar vinterdikt
2013-02-11

  Ninananonia VIP
Vackert då...
2013-01-29

  Sofhia Wirström
en underbar text
om vinterns magi
man kan inte annat än
ryckas med i dessa rader
titta ut genom fönstret
förundras över detta
landskap som breder ut sig
2013-01-25

  Eva Helene VIP
Vacker vinterdikt!
2013-01-25

  Stjärnöga
En ljuvlig vintertavla
med köld snökristaller
och vinterns alla
hemligheter
du målar i
vacker poesi..

2013-01-25

  Angel of love
När du beskriver vinter så fint, kan jag inte låta bli att titta ut och erkänna att det är väldigt vackert, men alldeles för kallt för min smak!

2013-01-24

    ej medlem längre
Du målar vinterns hela skönhet med dina ord. Så vackert.
2013-01-24

  ResenärGenomLivet VIP
Så fin beskrivning av vintern...
2013-01-24
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO