Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PLATT SKATT

Det där med skatt
på redan skattade
pengar.
Om du bara visste
vi har redan platt
skatt.

Bara inkomsten är
progressiv.
Allt det andra är
blott platt.

Pomperipossa är
ännu ett rikt troll.
Ja hon har bara
bytt yrke.

Förr var hon häxa
men fick sparken
som ni alla vet.

Hon vart arbetslös
då på åttiotalet men
omskolade sig sen
till skattetroll.

Både fattig och mindre sådan
har lika procent på strömmen
liksom ohms på mat.

Därest vila ock över kulturen
samt på ditt stugugemak.
Därom äta pissa skita dina små
gulleskatter,
och kråkan kraxar på ditt tak.

Så hur står det då till med
lilla Tussan?
Hur vill det till med Tjoffes skatt?

Är dom lika inför lagen;
gullepluttarna, dom med?
Skunnte tro dé!

Skatt på hunden
skatt på katten
ju mindre dom é
kosta desto mer
scatcat skatt
å doggy dent
allt é falskt å förvänt
när hund är vädret
och blött som katten
då måste ni ut ty
platt é skatten.




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 448 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-01-26 11:19



Bookmark and Share


  Federico Romano
Lässkatt tänk på träden..
Människoskatt djävla spolande.. :-))
2013-01-26

  Mats Henricson
Men den tredjedel jag, som låginkomsttagare,betalar , svider MYCKET mer än den "40-procentare" som medelinkomstagaren (två och en halv gång större lön !) har ! Jag får ut knappt 10.000 per månad (efter skatt !), jobbar 7 timmar per dag !
2013-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar