Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DANSA I LJUSET


Du är speciell
du älskar din specialitet.
Ett epitet givet av en
i grannskapet som var
menat som elakt pikande.

'Hon som dansar
med lyktstolpar.'
Du bara skrattar åt
detta kall.

Du är en ljuvlig
lyktstolpsdansare.
Jag kan spela för dig
så dansa du
dansa i glädje
så sämjan kan helas.

Dansa
så sjunger jag
för dig om kärlek
om vänskapens
frodiga mark.

Dansa i ljuset
till kärlekens toner.
Det finns en kraft
större än oss
given för intet.

Låt vinden rufsa ditt hår
och roguea dina kinder.
Du ler så vackert så
kan inte sluta spela
för jag vill inte sluta
se dig dansa.

Så släpp stolpen
dansa med mig.
Får jag lov?




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 357 gånger
Publicerad 2013-01-27 13:13



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
En dikt man blir glad och upplivad av...så fint...
2013-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar