Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tyvärr förekommer vit slavhandel även i Norden. Artikel 4 i FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna säger: "Ingen får hållas i slaveri eller träldom; slaveri och slavhandel i alla dess former skall vara förbjudna."


Vit slavhandel

En framtung representant
för det lätta gardet
på huvet knyckte galant
fast spacklat var det
Hon gick mitt i vägen
så jag fick åt sidan gå
men hon var trägen
det var mig hon siktat på
med sin barm mot mitt bröst
sade hon "undskuld"
med sin hesa danska röst
"vill du ha mer av detta hull?"
Jag backade förskräckt,
kan man tänka sig
något så fräckt!
Varför valde hon mig
av alla som går förbi?
En fattig poet
som inte kan låta bli
att skriva om det.
Vad finns det för lycka
i att sälja sin kropp?
Synd kan man tycka,
och inte mycket till hopp.
Jag stödjer det ej
så jag säger nej!




Bunden vers (Rim) av Blåbärskaj
Läst 229 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-01-27 21:55



Bookmark and Share


    ADI Nehlin
väl skaldat..berör
2013-01-28

  walborg
Aldrig läst en sådan berättelse förr - intressant att det kan gå till på det sättet.
2013-01-28

  Primulan
Jättebra rim och särskilt innehållet! Säger tummen upp och applåd!

2013-01-27

  Annie b'larsson VIP
Suverän dikt. Bravo!
2013-01-27

  ResenärGenomLivet VIP
Tragiskt att det ska behöva förekomma...
2013-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Blåbärskaj
Blåbärskaj