Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
så många ögon, så lite sikt..


Kast med slarvigt öga

 

 

Kasta ett öga på tavlan
emellanåt, sa Malmgren
Geografiläraren i klass 4
terminens andra dag
och det var Jansson han avsåg
Jansson som demonstrativt
satte sig med ryggen mot magistern

 

Kasta ett öga, Jansson,
kasta ett öga på tavlan!
Jansson vände tvärt på stolen
skopade med tummen
ut sitt porslinsöga ur vänster håla
kastade det mot tavlan
det studsade och landade,
snurrade till stillhet
på magisterns bok

Malmgren tyst och blek

 

Är magistern nöjd nu
sa Jansson, eller skall jag
kasta det andra med?

 

Ser man inte de andras ögon,
förstår man inte deras egenart,
kan man kanske inte
vänta sig att de heller skall se
särskilt klart  hur världens
geografi ser ut

 

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Björn Donobauer
Läst 418 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-01-28 09:09



Bookmark and Share


  rebecca d
:-)
2013-02-10

  walborg
Tänk om det räckte med att se den andra djupt i ögonen och stanna där en stund för att skapa ett ömsesidigt seende
2013-02-01

  Gunilla Wahlsten
Många bottnar i denna. Man får se upp så ingen ger en ett ögonkast...
2013-01-29

  erna frank
Minnenas lek med orden.En bildlig lektion! Bra!
2013-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer